U bent hier

Home » Events

11-08-2018 Dilsen-Stokkem ~ Negenoord-Kerkeweerd

zaterdag, 11 augustus, 2018 - 10:00 tot zondag, 12 augustus, 2018 - 08:00

Het natuurgebied Negenoord-Kerkeweerd dat wordt beheerd door Limburgs Landschap ligt in de Maasvallei. In dit gebied zorgen de Konikpaarden en Galloway runderen jaarrond voor het beheer. Zij zorgen dat er een mozaiëkstructuur ontstaat met open plekken, bloemenrijke ruigtes en bosjes. Sinds kort helpt ook de bever een tandje mee. Door dat ‘vreetwerk’ en de aanvoer van kalkrijk grind en zaden uit het zuiden, vind je in Negenoord-Kerkeweerd bloemen en planten terug die je elders in Limburg (behalve de Maasgebieden) bijna niet terugvindt. Van dat bloemenparadijs profiteren op hun beurt weer een heleboel vlinders en bijen zoals de kleine parelmoervlinder (Issoria lathonia) en de zeldzame knautiabij (Andrena hattorfiana).

Voor deze excursie wordt er stipt om 10u00 afgesproken aan de parking gelegen aan Bezoekerscentrum De Wissen te Dilsen-Stokkem. Rij de Burgemeester Prevotlaan tot op het einde en rechts heb je de parking De Wissen!

Er wordt eerst een wandeling gemaakt door het gebied om allerlei soorten Lepidoptera te zoeken en daarvan wordt een uitgebreide lijst gemaakt. Voor ’s middags is het aangeraden om iets van eten en drinken mee te nemen. In de vooravond wordt een frituurtje/pizzeria bezocht.

’s Avonds wordt een nachtvangst voorzien waarbij het ook aangeraden is om goed schoeisel en een zaklamp mee te nemen.

Wie wil meegaan gelieve te verwittigen bij Steve Wullaert <sw.demijnen@gmail.com> 0495.578.345

Locatie: 

Burgemeester Prevotlaan

Burgemeester Prevotlaan
Dilsen-Stokkem 
België
Breedtegraad: 51° 1' 25.8276" N
Lengtegraad: 5° 44' 59.8812" E