U bent hier

Home

Dankwoord / Acknowledgments

Eindelijk, na meer dan 3 jaar werken aan dit project is deze site online gegaan op 01-03-2013. De site is nog lang niet afgewerkt en zal regelmatig worden bijgewerkt om hem zo up-to-date mogelijk te houden.

Deze website is tot stand gekomen door het vele werk dat reeds verricht was te bundelen en in deze site te verwerken, maar er zal nog veel werk verzet moeten worden. Hopelijk kunnen we iedereen die deze site bezoekt een uitgebreide en informatieve rondleiding geven over de verschillende pagina's van deze website!!!

Wij danken met name Willy De Prins voor de lessen Dreamweaver die hij mij gaf! Zonder hem waren we er nooit aan begonnen en natuurlijk Christian Pické die een groot deel van de overschakeling van Dreamweaver naar php voor zijn rekening nam en ook de structuur en lay-out onder handen heeft genomen. Zonder hem was het nooit gelukt! Bezoek zeker eens zijn website.

Christian wordt hier ook nog eens extra bedankt voor de jaren waarin hij continu de hosting voor deze website cadeau gaf! We kunnen hem niet genoeg bedanken!

Uiteraard vergeten we Willem Ellis niet. Hij was de persoon die ons op weg hielp in onze amateuristische beginjaren. Wij kunnen Willem dan ook niet hartelijk genoeg bedanken voor zijn geduld en hulp. De website www.bladmineerders.nl biedt dan ook alles wat men moet weten omtrent de bladminerende insecten die in Europa voorkomen.

Ook onze Engelse vriend Rob Edmunds waar we regelmatig contact mee hebben omtrent determinatie van minerende soorten beheert een site die eveneens een grote hulp was en nog steeds is. >> www.leafmines.co.uk .

Overigens willen we alle personen die gegevens en foto's doorsturen bedanken voor hun vele uren veld- en pc-werk en in het bijzonder Jean-Yves Baugnée, Leo Janssen, Chris Steeman, Wim Declercq en Carina Van Steenwinkel.

Ook hebben we heel veel appreciatie voor de mensen die er steeds voor zorgen dat wij een vergunning krijgen om inventarisaties te verrichten in natuurgebieden over gans België.

Ook veel dank aan alle instanties die de vergunningen goedkeuren: Natuur en bos, Natuurpunt, Natagora, Orchis, Limburgs landschap.

Ook aan Patrick Lighezollo die voor het overgrote deel voor de Waalse vergunningen zorgde.

En natuurlijk ook voor de personen die ons telkens vergezelden tijdens één of meerdere excurcies. ZIe onderaan een reeks foto's van onze excursies

Wij danken ook Paul Busselen voor het mogen gebruiken van de foto's van de KU Leuven - Plantengids.  En Erik van Nieukerken voor de verspreidingskaartjes van de Nepticulidae.

Ook de mensen die actief meewerken aan de opzoekingen over de families binnen de minerende Lepidoptera worden bedankt, zoals: Guido De Prins (Coleophoridae), Willy De Prins (Gracillariidae & Tischeriidae), André Verboven (Tortricidae). Alle andere families worden door mijzelf ingevuld.

 

Verbeteringen of opmerkingen zijn altijd welkom......

 

Met vriendelijke groeten,
Steve Wullaert