U bent hier

Home » Events

07-09-2019 Meeuwen - Oudsbergen ~ De Abeekvallei

zaterdag, 7 september, 2019 - 10:00 tot zondag, 8 september, 2019 - 10:00

De Abeek is één van de meest natuurlijke beken van Vlaanderen. De bovenloop vertoont nog de typische meanders met bijhorende moerassen die vlak aan de beek liggen. De Abeek, die door Meeuwen-Gruitrode, Peer en bocholt stroomt, vormt de ruggegraat van het natuurgebied "Vallei van de Abeek".
De beek ontspringt op het militair domein van Meeuwen en wordt gevoed met regenwater, onderweg komt kwelwater en oppervlaktewater van hoger gelegen delen bij de Abeek, zo wordt deze groter en groter. In de broekbossen staan heel specifieke planten zoals speenkruid, witte klaverzuring, verspreidbladig goudveil en dotterbloem. Op de drogere flanken van de vallei zijn er nog steeds heide- en schraalgraslandvegetaties te vinden.

Voor deze excursie wordt er om 10u00 stipt afgesproken op de hoek van de Gestelstraat en Kolisbergen te Meeuwen - Oudsbergen. In de voormiddag wordt een wandeling gemaakt in dit gebied.

Er wordt in de late namiddag een frituur/pizzeria bezocht en daarna wordt een nachtvangst georganiseerd in het gebied zelf.
Gelieve te verwittigen als je wenst mee te komen op sw.demijnen@gmail.com ofwel op 0495-578-345.
 
Bronvermelding: https://www.natuurpunt.be/natuurgebied/vallei-van-de-abeek#beschrijving

Locatie: 
België
Breedtegraad: 51° 4' 5.214" N
Lengtegraad: 5° 30' 47.9088" E