U bent hier

Home » Events

02-06-2019 Zutendaal ~ De Lieteberg

zondag, 2 juni, 2019 - 14:00 tot maandag, 3 juni, 2019 - 10:00

Traditiegetrouw zet Lieteberg één keer per jaar zijn deuren open. Ditmaal tijdens de Week van het Insect editie 2019. Je kan dat allerlei dingen zien waarvoor anders de deur gesloten blijft.
Een kijkje achter de schermen van Entomopolis, binnen gluren in de bijenhal …  Vrijwilligers van de Vlinderkoepel staan jullie op te wachten voor een woordje uitleg.
Aan activiteiten geen gebrek: insecten proeven, insectensafari’s, bijenhotelletjes bouwen, demo autonetten, nachtvlinderinventarisatie, kaarsen maken, ritje met een huifkar, mandenvlechten, demo autonetten? Benieuwd? Kom maar kijken.
Op het terras midden in de natuur kan je genieten van een natje en een droogje. Allerlei lekkers uit de natuur is te koop aan één van de standen.
Tegelijkertijd is er de opening van onze nieuwe tentoonstelling Insectogram van Johan Bruninx.
---
Nachtvlinderexcursie Werkgroep Bladmineerders (VVE) – http://www.bladmineerders.be/nl
Wie denkt dat nachtvlinders enkel ’s nacht vliegen, heeft het mis. Kom nieuwsgierigen tijdens een excursie van vlinderspecialisten van de Vlaamse Vereniging voor Entomologie. Overdag ga je op speurtocht naar rupsen en dagactieve nachtvlinders. Misschien spot je wel een sigaarzakdrager, kanariepietje of een acaciawolkje.
Of neem een kijkje bij de nachtvangst. De vlinderkenners stellen ’s avonds een aantal lichtvallen op om nachtvlinders te  lokken. ’s Ochtends controleren ze de lichtvallen en worden de soorten gedetermineerd en hun aantallen genoteerd.
 
Start: daginventarisatie: 14u-17u, nachtinventarisatie: 22u30 – 23u45 en 05.30 – 07.30.
---
Lieteberg
Op de zacht glooiende zuidrand van de Hoge Kempen, midden in de prachtige natuur van hartje Limburg ligt het bezoekerscentrum Lieteberg. Aan deze toegangspoort van Nationaal Park Hoge Kempen te Zutendaal verken je de wereld van de microkosmos. In Lieteberg bevindt zich het bijen- en insectencentrum en het allereerste blotevoetenpad van Vlaanderen. 
 

 

Locatie: 
België
Breedtegraad: 50° 55' 31.0692" N
Lengtegraad: 5° 34' 23.3688" E